Cadeautjestijd!

Nu alle cadeautjes zijn uitgedeeld en we het nieuwe jaar vol goede moed (en goede voornemens?) zijn ingezet, kan ik mijn zelfgemaakte cadeautjes delen.

Iedereen krijgt wel graag een cadeautje, maar cadeautjes geven is ook heel leuk. Zeker als je het cadeautje zelf gemaakt hebt.

Ik wilde dan ook dit jaar (of moet ik zeggen vorig jaar?) zelf een aantal van de cadeautjes maken. Gewoon omdat het leuk is te maken en te geven. Je kan er ook echt iets persoonlijks van maken.

Mijn opzet:

  • enkel gebruiken wat ik in huis heb aan stofjes en fournituren;
  • voor elke persoon iets uniek; én
  • iets nuttig voor de betrokken persoon.

En als het even kon, snel klaar. In totaal moest ik 6 cadeautjes hebben (voor 2 mannen en 4 vrouwen). Niet zo veel, maar gezien ik pas in de week voor Kerst met het idee kwam en ik tegen Kerstdag 5 van de 6 cadeautjes klaar moest hebben (en fulltime werk), was het toch een uitdaging.

Boeken en tijdschriften genoeg in huis, dus nam ik op een koude decemberavond een stapel bij me in de zetel en begon te bladeren. Ik vond niet voor iedereen iets nuttig in mijn stapel, dus ben ik ook op internet gaan snuisteren (Google en Pinterest zijn dankbare media hiervoor).

Ik had ook net mijn labeltjes ontvangen die ik besteld had bij de Dutch Label Shop, dus kon ik elk cadeautje ook voorzien van een persoonlijk label.

label

Dit zijn ze geworden:

  1. Polsrust (man)

Lang aan de computer werken en je hand op de muis houden is niet altijd ideaal voor je pols. Een polsrust kan hierbij helpen en ik vond hier een snel-klaar patroon.

Een goed stofje vinden, was iets moeilijker. Een bloemenmotiefje vond ik niet gepast en de stof moest ook lekker zacht zijn. Restjes katoen en canvas genoeg in mijn kast, maar ofwel vond ik het motief niet goed, ofwel vond ik de stof nogal ruw. Maar in mijn restjes had ik ook nog staaltjes van verduisteringsgordijnen liggen in verschillende kleuren. Het is een soort scuba die lekker zacht aanvoelt. Ik koos voor een combinatie van zwart en bordeaux.

Daarnaast heb je enkel nog wat rijst nodig om het op te vullen.

polsrust

  1. Pennenzakje in nepleer (man)

Voor het pennenzakje vond ik inspiratie in het boek ‘Terug naar school’ van La Maison Victor. Ik baseerde me op de pennenzak Jurassic, maar deed er toch mijn eigen ding mee. Ten eerste om dat het voor een volwassen man moest zijn, ging ik er geen gadget zoals een dino aanhangen. Ten tweede omwille van mijn eerste puntje in mijn opzet (enkel stofjes en fournituren gebruiken die ik in huis heb).

Van mijn nepleren jasje had ik nog restjes stof over die ik ideaal vond om een mooi pennenzakje van te maken. Tussen mijn ritsen vond ik nog een zwarte rits van 20 cm. Het pennenzakje is dus wat kleiner dan wat in het boek staat, maar ik vond het ideaal. Er moet ook geen hele doos kleurstiften inkunnen 😊.

pennenzakjje

  1. Zakdoekhoes (vrouw)

Omdat een doos zakdoeken op de salontafel niet echt elegant staat, maakte ik voor een van de dames een zakdoekhoes. Het patroon vond ik in het boekje ‘De leukste naai-ideeën’ van Cheryl Owen en uitgegeven bij Deltas. Ik koos uit mijn restjes stof een zachtgeel katoen en werkte af met een rode satijnen biais. Als extraatje bevestigde ik mijn label met 2 originele rode knoopjes.

zakdoekhouder

  1. Schoudertas (vrouw)

In het boek ‘Terug naar school’ van LMV, waar ik de inspiratie voor het nepleren pennenzakje vond, zag ik ook een leuke schoudertas. Ik wist meteen voor welke dame ik deze zou maken. De combinatie van stofjes zoeken ging gepaard met twijfel en zoeken, maar uiteindelijk ben ik tevreden met het resultaat. De tas is groot genoeg om er een A4-blok/boek in te steken, dus ruimte genoeg.

schoudertas.jpg

  1. Schaarhouder (vrouw)

Het volgende cadeautje is een schaarhouder. Een leuk hebbeding waar je tot 3 scharen in kan opbergen, maar je kan er ook een balpen of stift of een latje in bewaren.

Een patroon hiervoor vond ik hier.

Omdat de lievelingskleur van de dame in kwestie groen is, vond ik snel een leuke combinatie van stofjes in mijn kast. Als versteviging gebruikte ik vlieseline H250.

schaarhouder

  1. Poezennestje (vrouw)

Het laatste cadeautje is voor een dame met 3 poezen in huis. Het idee kwam al snel om een poezennestje te maken. Een zoektocht op internet bracht me hier. Door mijn idee om enkel te gebruiken wat ik in huis had, ben ik wel even creatief te werk moeten gaan. Ik had geen mousse om tussen buitenstof en voering te steken of om het kussentje meer te maken. Ik loste het op door de buitenstof te verstevigen met vlieseline H250 en de voering te bekleden met volumevlies H640. Het losse kussentje vulde ik met kussenvulling in plaats van de voorgestelde mousse.

De buitenstof is canvas en de voering een bloemig katoentje.

poezennest

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

5 gedachten over “Cadeautjestijd!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: