Naais to meet you – een virtuele koffieklets

Andere bloggers wat beter leren kennen, leuk toch?

Evelien van Sewbidoo is de drijvende kracht achter deze grote naaimeeting in België en Nederland. Een virtuele koffieklets om de dames (en heren?) achter de verschillende blogs te leren kennen: Naais to meet you.

Ik kreeg het virtuele stokje van An-Karlien van Histoires de Couture. Een fantastische madam en mijn sewing-partner-in-crime. Veel stukken in mijn garderobe zijn gemaakt met de kwalitatieve stoffen uit haar webshop. En de fotoshoots die we samen doen zijn steeds geweldig! Ik zou me geen betere partner kunnen voorstellen!

Hierbij mijn antwoorden op de 3 vragen:

  1. Wat was het eerste stuk dat je maakte en voor wie?

Naailes heb ik nooit gevolgd. Het is er bij mijn met de paplepel ingegeven bij wijze van spreken. Mijn grootmoeders aan moeders kant was haute couture naaister en ik herinner me dat ik als kind mijn moeder hielp bij het naaien. Later is het naaien op een zeer laag pitje gebleven. Tot ik enkele jaren geleden de smaak weer te pakken kreeg en pennenzakken, gordijnen en kussens begon te maken. Onze zetel puilde na een tijd uit van de kussens en toen ben ik aan kledij begonnen. Mijn eerste kledingstuk was een korte, strapless jumpsuit. Het resultaat: epic fail 😅. De pasvorm viel mee, maar ik had een totaal verkeerde stofkeuze gemaakt. Een foto heb ik niet van mijn creatie, maar het patroon heb ik wel nog liggen. Ik heb het ook nooit gedragen. Misschien maak ik hem tegen volgende zomer wel eens in een beter stofje. Het volgende dat ik maakte was een trui met kap voor de zoon en die was wel goed gelukt.

20160703_194610

  1. Op welk genaaid stuk ben je het meeste trots?

Ik ben behoorlijk kritisch voor mezelf, dus een kledingstuk dat ik zelf heb gemaakt, is nooit perfect in mijn ogen. Ik heb ook al een hele collectie bijeen, wat het kiezen er niet makkelijker op maakt.

Ik kies voor mijn neplederen vestje, mijn ‘masterpiece’. Toch een ferme uitdaging die ik voor mezelf had gezet. Maar ik ben wel trots op het resultaat en ik draag de vest ook heel graag. Van vrienden en collega’s heb ik al veel ah’s en oh’s gekregen. De vele ritsen en de evenwijdige stiksels op het achterpand zijn leuke details.

DSC_0079

  1. Welke naaister/ontwerper/blogger/you tuber/instagrammer zou je graag eens in het echt ontmoeten?

Moeilijke vraag, zoveel keuze… Ik kies dan ook niet voor een welbepaalde persoon, maar eerder een groep personen. Mijn droom is om eens achter de schermen van een groot modehuis (zoals Dior, Chanel, Natan,…) het hele proces van idee/tekening tot catwalk te volgen. Hoe pakken ze dat aan? Hoe komen ze aan hun ideeën? Hoe kiezen ze kleuren, stoffen, …?

Hopelijk hebben jullie me hiermee wat beter leren kennen!

Op mijn beurt geef ik het stokje door aan:

Ik kijk alvast uit naar hun antwoorden op deze 3 vragen. Jullie ook? Hou zeker hun blog in de gaten!

En ik ben benieuwd aan wie zij het stokje doorgeven….

Advertenties

5 gedachten over “Naais to meet you – een virtuele koffieklets

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: