Een jas voor het tussenseizoen

We hopen altijd dat de zomer zal blijven duten, maar helaas …. en nu de zomer stilaan op de laatste benen loopt, wordt het hoog tijd om aan de herfstgarderobe te denken.

De Zoon is hierbij als eerste aan de beurt. Hij kan wel een wind- en waterdichte jas gebruiken. Een jas gemaakt in soft shell leek me een logische keuze.

Het is tegenwoordig een hele uitdaging om stof te vinden die de goedkeuring van een 11-jarige jongen kan wegdragen. Op het Stoffencircus in Waregem viel mijn oog op een zwarte soft shell met doodskoppen op. De doodskoppen zijn niet eng, maar eerder als cartoon getekend, waardoor de stof een ‘stoere uitstraling met een knipoog’ heeft. Het belangrijkste: de Zoon was ook enthousiast bij het zien van het stofje (oef!).

De binnenkant van de soft shell is een heerlijk zachte fleece.

En om te bewijzen dat het inderdaad waterdicht is: ik hield een stukje van de stof onder de kraan. Het water blijft er gewoon op liggen en rolt er dan mooi af.

IMG_7080
Het water blijft mooi op de stof liggen

Als patroon gebruikte ik de Jace van Mialuna, een pdf patroon in het Duits. Mijn Duits is verre van goed, maar gelukkig staat er per stap een duidelijke foto bij, waardoor de instructies makkelijk te volgen zijn. Het patroon geeft je ook verschillende opties: met of zonder kap, met of zonder boorden in boordstof.

Ik koos voor de versie met kap en zonder boordstof. Ook de patches op de mouwen liet ik achterwege. Ik koos ook voor ingewerkte zakken in plaats van opgestikte zakken.

Bij het vastzetten van de kap aan het voor- en achterpand, zette ik er een lusje tussen zodat de jas op school makkelijk aan de kapstok gehangen kan worden.

IMG_7040
Een handig lusje om de jas aan de kapstok te hangen

Met soft shell werken is niet moeilijk. Het is stof die zich makkelijk laat verwerken. Het rafelt ook niet, waardoor zigzaggen of overlokken geen must is. De zomen aan kap, mouwen en onderaan werkte ik af met een siersteek. En in een klein hoekje heb ik mijn eigen ‘merkteken’ aangebracht.

“Aan” foto’s heb ik helaas niet. Ik kon de Zoon niet overtuigen om te poseren 😊, maar hij is heel blij (en ik denk dat ik al weet welke jas hij morgen naar school zal aantrekken).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: