De ‘buit’ van een daguitstap

Af en toe gaan we op daguitstap naar Canterbury (UK). Zo ook vorige maandag.

Een van onze vaste stops is een winkel met allerlei naaibenodigdheden (‘haberdashery’ in een mooi Engels woord) en stoffen, C&H Fabrics genoemd. Vaak vind ik er leuke en mooie stofjes, maar deze keer viel het een beetje tegen…. Er was geen enkel stofje waar ik een wauw-gevoel bij had. Als ik een stofje zie, moet ik onmiddellijk een idee hebben of het een jurk, een bloesje, een broek of iets voor de zoon wordt. Dat had ik maandag niet. zonder stof naar huis teruggekeerd dus…

Het was wel een vruchtbare dag wat tijdschriften en patronen betreft.

Het is leuk om in de UK eens naar de tijdschriften en patronen te kijken omdat er toch een ander aanbod is dan bij ons. En als je een tijdschrift koopt, krijg je er vaak 1 tot 3 losse patronen bij.

Zo heb ik 9 tijdschriften gekocht (8 in de UK en 1 in Frankrijk onderweg naar ginder) met leuke projecten en bij 7 van deze tijdschriften zaten nog eens losse patronen bij, 15 in totaal. De merken van de patronen zijn o.a. McCall’s, Simplicity en New Look. Bij een van de tijdschriften zit zelfs een kleine coupon stof.

IMG_5872 (2)

Het ene tijdschrift zonder extra patronen, is er eentje over de verwerking van ‘fat quarters’.IMG_5863Dit zijn lapjes stof van 50 x 55 cm (18” x 22”) die je heel makkelijk kan kopen in de UK. Meestal worden deze gebruikt voor het quilten, maar je kan er ook nog vele ander dingen mee maken. Ik kocht het tijdschrift met het oog op ‘restjesverwerking’.

Een mooie buit, vind ik zelf en mijn hoofd gonst weer van de ideeën. De eerste knoop die ik zal moeten doorhakken is waar ik eerst aan zal beginnen.

Die vintage jurk ligt alvast naar mij te lonken!

IMG_5858 (2)

Oh ja, de laatste nieuwe LMV lag ginder ook in de winkelrekken!

Advertenties

Een gedachte over “De ‘buit’ van een daguitstap

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: