Een zomerse Raven (LMV)

In de La Maison Victor van september/oktober 2016 staat het patroon van de Raven. Ik vond het onmiddellijk een leuk jurkje, maar had het idee dat het eerder een model voor grotere dames is. En laat me daar (in de lengte) nu net wat te kort schieten.

Begin 2017 kocht ik bij Histoires de Couture nog maar eens een leuk stofje. img_5470.jpgEen polyestersatijn met een leuke print. Mijn idee toen ik het stofje zag, was er een bloesje van te maken, iets lekker luchtig. Thuis begon ik mijn tijdschriften door te bladeren en pijn patronen te doorzoeken. Tijdens deze zoektocht kwam ik die bewuste LMV tegen… en iets in mijn achterhoofd zei me dat de Raven wel past bij het stofje (of het stofje past bij de Raven?), maar ik bladerde en zocht verder naar een bloesje. Kort daarna ben ik mijn zoektocht gestaakt en keerde ik terug naar de Raven…

Helaas stootte ik al direct op een probleem, in de werkbeschrijving stond dat ik 1m65 stof nodig had en ik had maar 1m50 gekocht. Met enig puzzelwerk is het toch gelukt om het jurkje uit mijn stof te krijgen.

Op zich is het geen moeilijk model om te maken. Door de V-hals trek je de jurk gewoon over je hoofd. Een rits inzetten of knoopsgaten maken, hoeft dus niet. Het kan bijna niet eenvoudiger. Het enige wat een beetje tricky kan zijn, is de steekzak. Maar door de duidelijke uitleg en de stap-voor-stap tekeningen in de werkbeschrijving, lukt ook dat in 1-2-3. Die zak is trouwens een leuke ‘touch’ en ideaal om een kleine zakdoek in te stoppen.

De lengte heb ik behouden zoals voorzien in het patroon. Zoals al gezegd, ik stond niet op de eerste rij toen de lengte werd uitgedeeld. Maar ook al ben ik niet van de grootsten, het is nog een kort jurkje. Ik begrijp dan ook dat grotere dames dit jurkje willen verlengen.

Het resultaat viel zo goed mee dat mijn echtgenoot onmiddellijk zei dat ik nog dergelijke jurkjes moest maken. Raven

Die zoektocht ging niet zo vlot, want voor de Raven heb je een soepelvallende stof nodig die genoeg gewicht heeft om mooi te vallen.Hij suggereerde een stofje in zomerse kleuren. Dat viel uiteraard niet in dovemansoren. Elke reden om stof te kopen is goed. En als je echtgenoot je zelf zegt dat je nog jurken moet maken, kan hij er niets op tegen hebben dat je stof gaat kopen.

Ik heb vele webshops afgeschuimd en ook op stoffenmarkten de ronde gedaan, maar uiteindelijk kwam ik toch weer terecht bij Histoires de Couture en mijn oog viel op een vicose voile met kleurrijke bloemen. Het stofje is heel licht, perfect voor de zomer. An-Karlien was nogal sceptisch en heeft me enkele keren gevraagd of ik echt zeker was dat ik hiermee de Raven wou maken. Ik was er zeker van!

IMG_5448

IMG-20170605-WA0000

Doordat het stofje heel dun is, moest ik heel aandachtig zijn dat de patroondelen er mooi op gelegd werden. Bij het dubbelvouwen van de stof, denk je dat de vouw recht is, tot je het patroondeel erop legt. Het was echt meten om alles recht te krijgen.

Ik ben superblij met het resultaat. Het is een zomers jurkje geworden. Het heeft wel geen korte mouwen, maar de stof is zo licht, dat je dat eigenlijk niet merkt. Dat geeft ook wat extra bescherming tegen de zon.

Nog een laatste tip: hier vind je enkele handige tips en tricks als je de Raven zelf wil maken.

IMG_5464

 

Advertenties

2 gedachten over “Een zomerse Raven (LMV)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: