2 jurken, hetzelfde patroon, maar 2 keer anders

Enkele maanden geleden kocht ik op een stoffenmarkt enkele coupons, allemaal jersey. Een ervan is een soepelvallende blauwe stof met een soort ‘etnische’ print. Ik had dit stofje vooral gekozen omdat ik de kleur en de print wel leuk vond. Ik weet het … geen goede manier van shoppen, maar ik kon niet weerstaan.

stof-blauw.jpg

Onlangs kwam ik dit stofje weer tegen in mijn stoffenkast (jaja, ik heb een kast speciaal voor mijn stoffen) en dacht, hier ga ik nu eens mee aan de slag. Maar wat maak ik ermee? Heb ik genoeg voor een eenvoudige jurk? Of wordt het een rokje? Of een top? Ik had ongeveer 1,30 m stof en het was schots en scheef geknipt. Dat heb je met coupons. Je weet niet altijd op voorhand hoeveel stof je hebt of hoe recht het is geknipt.

Toen ging ik eens snuisteren in mijn patronen om een geschikt model te vinden. Snel kwam ik tot het besluit dat ik er een jurk mee zou maken. De volgende vraag was, wordt het een rechte aansluitende jurk of een eerder zwierig model?

Tijdens mijn zoektocht kwam ik het patroon van de Lina jurk van La Maison Victor tegen. Ik had deze jurk al eens eerder gemaakt met een rood jersey stofje met glitters uit de webshop van mijn partner in (naai)crime An-Karlien van Histoires de Couture.Lina rood

De Lina jurk is een nauw aansluitende jurk die zeer eenvoudig te maken is. De rondingen van de heupen zitten mee in het patroon verwerkt. Het voor- en achterpand hebben geen rechte lijnen. Dit maakt dat je vrouwelijke vormen helemaal in de verf gezet worden.

Bij het patroon is ook een afzonderlijke kraag voorzien in katoen, maar deze heb ik achterwege gelaten.

Ik haalde mijn getekende patroon van deze jurk dus weer boven en speldde het op mijn blauwe stof.

Ik had net genoeg stof om deze jurk eruit te knippen, maar toch sloeg de twijfel weer toe… Zou dit leuk zijn? Zou het model gemaakt in de blauwe stof bij me passen? Misschien beter toch een topje van maken? Ik heb alles dan maar weer opgevouwen en aan de kant gelegd.

Tot gisteren… Ik haalde het weer boven, spreidde het uit op de tafel en dacht ‘ik ga ervoor!’.

Een tijdje later rolde een blauwe Lina jurk van onder mijn naaimachine. En bleek dat mijn instinct het bij het rechte eind had van in het begin: dit was het juiste patroon voor dit stofje! I love it! En ik denk dat er nog enkele Lina jurken zullen volgen. Ongelofelijk eenvoudig te maken en door met de lengte te spelen, krijg je dezelfde jurken, maar toch net dat beetje anders. De blauwe jurk komt tot net onder de knie, daar waar de rode net boven de knie komt. Nog verder verlengen en een split aan een of beide zijkanten en je hebt weer een heel andere jurk.

De jurk is ook veelzijdig: je kan ze combineren met sneakers voor een meer casual look of met een hoge hak voor een chiquere look. Kortom, een hele leuke snel-klaar jurk!

Lina blauw

Advertenties

5 gedachten over “2 jurken, hetzelfde patroon, maar 2 keer anders

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: